Tuesday, May 22, 2007

Om å overleve

Dagbladet har idag en artikkel om noen som "overlevde" et styremøte. Ser man bort i fra det absurde i det at fotballklubben Odd skulle henrette folk på styremøter (eller kanskje de jakter på dem i skogen, med giftpiler?) bringer det meg elegant til et tema som er veldig viktig, nemlig det å overleve.

De aller fleste arter har som mål å overleve, oss mennesker er en av de artene som har klart det å overleve noe bedre enn de artene som deler vår planet med oss. Man kan faktisk si det slik at vi har overlevd på bekostning av veldig mange arter og at det er litt for mange av oss av og til.

Det er derfor ekstra betryggende at noen er så dumme at de fjerner seg selv fra planeten slik at andre skal få slippe å benytte seg av deres tydeligvis defekte gener. Jeg var inne på Darwin awards siden i dag og fant følgende:

"(February 1998) Matthew and his friends were sliding down a Mammoth Mountain ski run on a foam pad at 3am, when he crashed into a lift tower and died. His makeshift sledge of yellow foam had been stolen from the legs of a lift tower on Stump Alley. The cushion is meant to protect skiers who hit the tower, and the tower Matthew ran into was the one from which he had created his sledge. There's a moral in there somewhere."

Det er i det hele tatt mange fine eksempler på idiotiske, latterlige og morbide dødsårsaker der inne, men jeg syns den siterte passer ganske bra. Tenk å stjele noe for så å bli drept som en direkte årsak av det du stjal. Litt som han raneren i Los Angeles som ble sur når kassedamen ikke ville gi ham 30 dollar. Han prøvde å skyte henne, men pistolen virket ikke. Så han kikket ned i løpet og trakk av igjen.

Det er en moral der og, men jeg skal heller rapportere om forbedringene i bilnøkkelen min. Knappene virker igjen, men fortsatt litt temparamentsfult. Ny nøkkel koster 3000 ikke 1500 som tidligere annonsert, så inntil videre er en "sjarmerende" bilnøkkel å foretrekke...

0 Comments:

Post a Comment

<< Home