Tuesday, October 23, 2007

Vall vallere vallaveien

Hvordan får en gammel dame sympati for at hun har fått sparken fra jobben sin fordi hun mobbet en av medarbeiderene så mye at medarbeideren sa opp stillingen sin i VG? Jo, hun skriver en "Dagbok" der hun langer ut mot alt og alle som har kommet i hennes vei i løpet av "Prosessen" som hun velger å kalle boken sin.

Det er faktisk ganske vanskelig å skjønne hva hun håper å oppnå med denne boken. Hvis det er å formidle hennes side av historien så har hun mislyktes totalt. Hennes side av historien var forsåvidt uspiselig nok som den var, men hun har gjort det enda verre når hun nå utbasunerer at statsministeren er veik, sint, svak osv.

Hva om hensikten er å rehabilitere seg i rampelyset? Kanskje det er like greit at den hypotesen faller på sin egen urimelighet. Hun kunne ikke vært mindre rehabilitert hvis hun hadde prøvd. Faktisk så er det vel kanskje slik at hun ikke ønsker å rehabilitere seg, heller bare å ta hevn. Men er det egentlig hevn om man fremstår verre etterpå enn det man gjorde før?

Ikke misforstå. Jeg har ingenting til overs for Ingunn Yssen heller. Jeg syns faktisk at ei dame som hyler "mobbing" når hennes nærmeste leder irettesetter henne ikke burde hatt en jobb høyt oppe i en organisasjon. Det er vel en kjensgjerning at ledere ikke alltid fungerer sosialt. Dette er Valla et godt eksempel på i denne saken.

Og der er hovedproblemet: Hun skjønner enda ikke debatten ikke står om hva hun gjorde. Den står om måten hun gjorde det på. Og der gjorde hun feil. For det er ikke det som faktisk skjedde som er interessant. Det er det VI tror skjedde som er interessant.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home