Tuesday, December 19, 2006

Sykemelding


Jeg leser om hr Sandbergs opptreden på talerstolen på stortinget med en viss skadefryd. (Ja jeg er en av dem som syns det er helt greit at Fremskrittspartiet driter seg ut).

Jeg trodde vi virkelig hadde en stor sak foran oss, en full stortingsrepresentant ikke mindre. En snøvlende lovmaker, en dritings politiker. Det er ikke hver dag man opplever noe sånt. I Britiske aviser er de påpasselige med å aldri nevne at en politiker var beruset eller full. Isteden skriver de i kodeord. Full er "tired and emotional". Hvis noen får sparken så er det sånn at de "retired for personal reasons".

Her er det slik at folk får sparken, at de er fulle og at de blir deprimerte. All ære til Norge for det, åpenhet er veldig bra, selv om det kan være morsomt å knekke kodene for hva aviser EGENTLIG mener når de snakker om en politiker.



Men det var ikke poenget idag.

Poenget er dette med sykemeldinger. Jeg er drittlei av at det skal være så lett å sykemelde seg i Norge i dag. Per Sandberg er ikke syk. Han har vært dum, uforsiktig, (ikke minst) latterlig uprofesjonell i sin opptreden og naïv. Ja kanskje nettopp som folk flest. Han er ikke folk flest. Han er nestleder for det som avisene ynder å kalle norges største parti men som aldri har vunnet et valg.

Etter å ha dummet seg ut (for det VAR han som dummet seg ut, de fakta som VG refererer til har aldri blitt trukket i tvil), så har hans og Siv Jensens strategi vært å skylde på alle andre. Istedenfor å si "Vi er et alvorlig parti, og vi tar ting alvorlig - Per Sandberg beklager sterkt sin 3. høyprofilerte utdriting og lover å aldri gjøre noe dumt igjen", så har de valgt å si "Dummedummedumme VG, dere er bare ute etter å ta oss!...og dessuten: Per sandberg er så svak at han, etter å ha vært latterlig dum og uprofesjonell ikke tålte å høre at han hadde gjort det. Han har fått 2 ukers fri på deres regning".

Hmmm. Og dette er de vi (eller rettere sagt "Folk flest" vil ha til å lede landet?)

0 Comments:

Post a Comment

<< Home