Monday, January 15, 2007

En spådom

Året som kommer kan bringe de mest utrolige overraskelsene, de mest overraskende sannsynlighetene og de mest sannsynlige usannsynligheter. Allikevel tillater jeg meg å komme med en spådom:

Når vi ringer 2008 inn så er ikke Gerd-Liv Valla leder for LO lengre.

Ikke fordi hun ikke er god i jobben sin, bevares, hun er jo ekskommunist og hva er vel bedre kvalifikasjonsgrunnlag for å lede landets mektigste arbeiderorganisasjon enn å tro at kollektivisering og bannlysing av privat kapital er veien å gå? Neida. Grunnen til at hun må gå er at hun har virkelig trødd i salaten.

Hun har (som leder av de som skal passe på våre rettigheter):

1) Offentlig skjelt ut en medarbeider for å være udugelig
2) Lekket fortrolige detaljer fra en medarbeidersamtale til media
3) Opptrådt arrogant og svak (trodde ikke det var mulig å gjøre det på likt, men der ser du hvor mye jeg vet) ved å forberede seg så dårlig til en TV opptreden at hun trengte jukselapp, for så å ikke kommentere det.

Problemene er faktisk ikke verre enn at det hadde vært fullstendig mulig å håndtere saken som en intern personalsak. La gå at Yssen (hun som ble "sparket") brakte hele saken opp i VG, og la gå at hun hadde (sjokk, skrekk) hjelp fra et PR byrå. Det er ikke slik at om du går til VG med noe angående din arbeidsgiver så kan de smelle til og ødelegge alt som heter karriere for deg i all overskuelig fremtid.

Uansett så bunner Valla sin uhåndterlige posisjon ut i dette:

Når Jensemann eller den daværende statsminister Bondevik lager en kampanje mot mobbing i arbeidslivet, eller når Valla raser i avisene og krever en kilo flesk fra Stoltenberg fordi han vil bryte avtalen om et inkluderende arbeidsliv, skal vi da tro på henne?

Enda mer, ville DU hatt en mobber, en juksefant og en hykler som frontfigur i DIN kamp for et rettferdig arbeidsliv?

Det er derfor jeg tror at Vallas tid som LO leder er forbi.

Men kanskje jeg tar feil, folk med venner så høyt oppe som hun har det har en tendens til å ikke gi seg. Uansett så er hennes troverdighet ferdig for min del.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home